Stillevens

Garlic painting
Knoflookje uitvergroot. Op het aanrecht lag nog een beetje verdroogd knoflookje. Het is maar een paar centimeter groot. Het leek me een leuk onderwerpje om eens heel groot te schilderen. Hier het resultaat.
Olieverf op linnen – 40 x 60 cm – 2020
Stilleven met beker.
Getekend op mijn tekentablet met het programma Artrage.
Still life glass jug with sparrows; 'Surprise visit'

Onverwacht bezoek
Acryl op linnen – 50 x 60 cm – 2016 

 

Stilleven poppen

In een biezen mandje…
olieverf op canvas – 80 x 60 cm – 2015

Een eigentijds nieuwsonderwerp is de basis van mijn schilderij. De titel ‘In een biezen mandje…’ is een verwijzing naar Mozes die in een mandje in de Nijl gelegd wordt en tijdig gevonden wordt. Dat is nu velen niet gegeven. Kijken we naar het vlot van de Medusa van De Géricault dan lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Ook bij die afgebeelde scheepsramp speelde de politiek een belangrijke rol.

Mijn onschuldige poppenkinderen, naakt, eenzaam en hulpeloos zijn overgeleverd aan de elementen. Misschien is er hoop aan de horizon.

Het onderwerp wat ik gekozen heb is somber of beangstigend maar ik heb er toch een kleurrijk en licht schilderij van willen maken. De poppen zijn duidelijk blank. Kunnen wij het zelf zijn? Ligt onze zekerheid en veiligheid wel zo vast als we denken? Drijven we naar een ongewisse toekomst? Of worden we morgen gewoon weer wakker en leven we verder alsof er niets aan de hand is?

Van binnen naar buiten
barn window with snow
Stalvenster in de winter – olieverf op canvas – 40 x 50 cm – 2016

Amanda van den Oever - schilderijen Stalvenster in de zomer – olieverf op canvas – 40 x 50 cm – 2014

Stalvenster met stilleven olieverf op paneel - 60 x 40 cm - 2014
Stalvenster met stilleven
olieverf op canvas karton – 60 x 40 cm – 2014