Over mij

Na de opleiding reclametekenaar ben ik als werktekenaar en vormgever aan de slag gegaan. Vanaf 1972 heb ik bij verschillende reclamebureaus in Rotterdam en Utrecht gewerkt.
In 1984 heb ik me als zelfstandig grafisch vormgever gevestigd. Ik hield me bezig met het ontwerpen en vormgeven van advertenties, brochures, magazines, huisstijlen, logo’s, jaarverslagen, boeken, enz. enz. Soms maakte ik ook product-illustraties, cartoons en artist-impressions.

Na 30 jaar ben ik in 2014 gestopt met de studio. Nu kon ik het vrije tekenen en schilderen oppakken. Dat was altijd al een grote wens.
In mijn jeugd had ik ooit wel eens wat olieverf op hardboard of karton gesmeerd maar voor echt schilderen had ik nooit tijd. Het enige wat ik wel af en toe oppakte was het aquarelleren of tekenen met krijt.
Mijn eerste serieuze schilderij was het portret van mijn man Hans in 2013.

Dus vanaf 2013 schilder ik met olie- of acrylverf en maak tussendoor een aquarel.
Portretschilderen vind ik erg leuk. Voor een vriendin heb ik haar 4 kleinkinderen geschilderd op 2-jarige leeftijd. 
De natuur is ook een dankbaar onderwerp. Onze tuin is een enorme inspiratiebron.
Eén avond in de week ga ik naar een tekenclub waar ik model kan tekenen. Het zijn altijd korte standen van 3 minuten tot 20 minuten. Verder dan een snelle impressie kom je niet maar je leert wel heel goed kijken.

De afgelopen jaren heb ik een paar keer een schildercursus gevolgd maar liever zoek ik het zelf uit door gewoon te doen en goed te kijken.

Een stukje van onze tuin. Aquarel
Een stukje van onze tuin. Aquarel 2018.

Ik fotografeer ook graag. Samen met Hans ga ik geregeld de natuur in met de camera. Onze vakanties brengen we bij voorkeur door in natuurgebieden.

branches composition
Branches composition